Meet Azura; het nieuwste lid van het Saywhat team!

Bij Saywhat Bottles willen we niet alleen het plastic gebruik in de samenleving verminderen, maar ook de oceaan en de dieren die daar in leven helpen. Zo kwamen we bij het Olive Ridley Project uit; een stichting die gewonde en zieke zeeschildpadden opvangt, verzorgd en uiteindelijk als het mogelijk is weer uitzet in de oceaan.

Azura adoptieschildpad
‘Onze’ adoptieschildpad Azura

Via het Olive Ridley Project hebben wij een nieuw teamlid geadopteerd, namelijk Azura! Deze beauty van een zeeschildpad is in 2019 gevonden bij Dharavandhoo Island bij de Malediven. Ze was ernstig gewond aan haar linker flipper doordat zij vast zat in ghostnets; visnetten die achtergelaten zijn door vissersboten en ronddrijven in de oceaan. Door deze netten is haar flipper z√≥ erg beschadigd dat deze al geheel was afgestorven. Toen Azura bij het Olive Ridley Project (ORP) aan kwam, was haar flipper niet meer te redden en moest deze geamputeerd worden. Sindsdien is Azura een van de langdurige pati√ęnten van het ORP.

Proefzwemmen in de zee

Naast de missende flipper heeft Azura ook lucht tussen haar lichaam en haar schild. Dit is hoogstwaarschijnlijk gebeurt toen ze vast zat in de zwervende visnetten. Door dit lucht en haar missende flipper, lukt het haar niet om in water te duiken naar voedsel. Om Azura weer te leren duiken en haar eigen voedsel te vangen, gaat het ORP team af en toe met haar zwemmen in de ‘echte’ oceaan. Zo leert ze beetje bij beetje weer te overleven in haar natuurlijke habitat.

Adoptieschildpad Azura
Een dagje zwemles in de grote oceaan

Krab, kwal en kreeft

Wist jij al wat schildpadden eten? Wij in ieder geval niet! Het favoriete lekkernijtje van Azura is garnalen. Maar ze is ook dol op kwallen, krabben en kreeften. Om haar ook zo veel mogelijk te laten oefenen met duiken in haar eigen ‘tank’, proberen de vrijwilligers bij het ORP door allerlei spelletjes met eten haar te laten duiken. Beetje bij beetje gaat dit steeds beter! Ze begint de laatste tijd ook zelfs zonder eten meer zelf te duiken. Hopelijk blijft ze dit doen, zodat ze ooit weer een keer terug naar haar eigen leefomgeving kan.

Volg Azura en al haar verhalen via ons Instagram account!

Wil je meer weten over Azura, het Olive Ridley Project of de andere adoptieschildpadden? Wij beantwoorden graag al je vragen!

Winkelwagen