Clean Up Zegerplas 2021 | Terugblik + Toffe Goodiebags!

Op 29 mei 2021 hebben wij samen met maar liefst 40 vrijwilligers de handen uit de mouwen gestoken om de Zegerplas in Alphen aan den Rijn weer een stukje schoner te maken van (plastic) zwerfafval. Wij willen niet alleen de oceaan schoner maken, maar ook onze eigen woonomgeving. Om al onze vrijwilligers te bedanken hebben wij samen gewerkt met andere duurzame bedrijven om een toffe goodiebag samen te stellen! Lees snel verder voor meer informatie over deze zonnige dag.

Schoonmaak actie zegerplas

Clean Up Zegerplas 2021

Om 9:30 stond het team klaar bij Sunset Beach Bar om onze vrijwilligers met open armen te ontvangen. De afvalgrijpers en vuilniszakken stonden klaar, de zon scheen en de Zegerplas was er helemaal klaar voor om een schoonmaakbeurt te krijgen!

Langzaam kwamen de eerste vrijwilligers binnen druppelen die wij mochten verwelkomen. De afvalgrijpers en vuilniszakken werden uitgedeeld en jullie konden aan de slag! 

TOP 5 MEEST GEVONDEN AFVAL

Helaas zijn wij erg veel afval tegen gekomen. Onze top 5 meest gevonden stuk afval zijn:
  1. Sigaretten
  2. Plastic flesjes
  3. Mondkapjes
  4. Etensverpakkingen (zoals McDonalds verpakkingen)
  5. Bekertjes en blikjes

Gelukkig hebben onze toppers alles eraan gedaan om zoveel mogelijk afval op te halen! Jullie mogen erg trots zijn op wat jullie binnen twee uurtjes (!) hebben opgeraapt, namelijk 90 kg! Na afloop werden onze vrijwilligers beloond met een drankje gesponsord door Sunset Beach Bar.

Nadat de kilo’s zijn geteld, de zakken ingeleverd zijn en de winnaars bekend zijn gemaakt, hebben wij helaas afscheid van jullie moeten nemen. Als bedankje kregen jullie allemaal een toffe goodiebag mee naar huis! Die hebben jullie van harte verdiend. Heb jij het meeste afval opgehaald? Dan heb jij een extra gevulde goodiebag mogen ontvangen! Lees snel verder wat er te vinden was in de goodiebag.

Goodiebags

Om elke deelnemer te bedanken voor hun deelname hebben wij de handen ineen geslagen met andere (duurzame) bedrijven om een toffe goodiebag in elkaar te zetten! Elke goodiebag verschilt in inhoud. De vrijwilligers die het meeste afval hebben opgehaald, hebben van elk merk een leuk presentje ontvangen! Kijk snel verder wat er in de goodiebag te vinden was.

MOYU is een duurzaam bedrijf dat papierverspilling tegengaat om zo bossen te redden en nieuwe ecosystemen te cre√ęren. Hun boekjes zijn gemaakt van steenpapier, waar ze geen bomen voor hoeven te kappen. Zo red je dus een stukje natuur en leef je een stuk duurzamer!

MOYU heeft toffe shoppinglists, een pen en leuke stickers bijgedragen aan de goodiebag. Zo hoef je nooit meer papier te verspillen aan je boodschappenlijstjes!

Bekijk hier het assortiment van MOYU.

Origanic verkoopt mooie, unieke en natuurlijke cosmetica producten in Nederland en Belgi√ę maar wel op een manier die biologisch is, natuurlijk is en zo goed mogelijk voor onze natuur.

Origanic heeft een heerlijke olie aangeleverd voor de goodiebag van de winnaars. Namelijk een heerlijke Mokosh | Raspberry Seed Oil 12ml voor zowel lichaam als gezicht! 

Bekijk hier het assortiment van Origanic.

 

 Plasticvrij douchen, dat is de missie van Shampoo Bars. Met hun frisse Shampoo Bars, vervang je tot wel 3 plastic shampoo flessen.  

Van Shampoo Bars hebben wij de heerlijke Shampoo Bar Meloen mogen ontvangen voor in de goodiebag om onze deelnemers kennis te laten maken met plasticvrij douchen.

Bekijk hier het assortiment van Shampoo Bars.

Smyle zet zich in voor het plasticvrij tandenpoetsen. Iets wat we dagelijks doen (hopelijk) waardoor er elk jaar 1,5 miljard plastic tandpasta tubes op stortplaatsen belanden en in onze oceanen! Hun eerste stap: heerlijke Tandpasta Tabs. Geen plastic, geen chemicals, geen bullsh*t.

Smyle heeft dan ook deze Smile Tabs aangeleverd voor de goodiebag. Met de 28-packs kan je tot wel twee weken plasticvrij poetsen. Heb je een winnaars goodiebag? Dan kan je met jouw Smile Tabs een maand poetsen!

Bekijk hier het assortiment van Smyle.

De oprichtster van Beewise, Carina, werd overweldigd door het afval dat ze elke dag produceerde. Een gebrek aan duurzame producten in de winkels maakte het moeilijk om hier verandering in te brengen. Daarom besloot ze er iets aan te doen: milieuvriendelijke producten voor iedereen beschikbaar maken.

Beewise heeft voor de goodiebag fijne Bamboe Tandenborstels geleverd als cadeautje voor de deelnemers. Zo poets jij dus nog beter plasticvrij je tanden!

Bekijk hier het assortiment van Beewise Amsterdam.

ZoZero is¬†een online winkel voor #zeroplastic en #zerowaste producten.¬†Geboren uit de ambitie om het gebruik van plastic wegwerpartikelen te verminderen en anderen daarbij te helpen. Hun slogan is dan ook ‘Break Free From Plastic!’

Voor de degene die het meeste afval heeft opgehaald heeft ZoZero een Stoer Starterspakket aangeboden in de goodiebag. Hiermee heb je in een keer wat je nodig hebt voor een plasticvrij leven!

Bekijk hier het assortiment van ZoZero. 

Loofy’s zet zich in voor een plasticvrij, stijlvolle badkamer. Ze hebben het doel om af te komen van overbodig plastic gebruik en proberen met hun producten anderen hiermee te inspireren.

In de goodiebag zat namens Loofy’s een Body Bar en de winnaars kregen er ook wat leuke zeepzakjes bij!

Bekijk hier het hele assortiment van Loofy’s.¬†

Duurzame, handgemaakte kaarsen; dat is Brandt Kaarsen. Met de plantaardige sojakaarsen laat jij je huis weer ultiem fris ruiken.

Brandt Kaarsen heeft voor de goodiebag van de winnaars een heerlijke Sojakaars geleverd.

Bekijk hier het assortiment  van Brandt Kaarsen.

Nature Bar is een ode aan de natuur en geboren uit het verlangen om beter voor onszelf en de natuur te zorgen. Het zijn¬†natuurlijke zepen¬†op basis van een circulair kerningredi√ęn.

Nature Bars heeft door  middel van een Sinaasappel- & Calendulazeep Body Bar de winnaars bedankt voor het meehelpen!

Bekijk hier het assortiment van Nature Bar.

Een webshop met duurzame producten, producten met een verhaal en creatieve mensen; dat is Mook Stories.

Mook Stories heeft bijgedragen aan de goodiebag door een leuke Fotokaart van de Oceaan en voor de winnaar een Duurzame A5 walvissen Notitieboekje!

Bekijk hier het assortiment van Mook Stories.

VDE plant, een echt familie bedrijf, gevestigd in het mooie landelijke Woubrugge. De mooiste tropische planten voor de consumenten in huis leveren zij!

Om de goodiebag wat groenkleuriger te maken, hebben wij in de goodiebag een schattige Intenz Tube (een plantje in glas) mogen toevoegen!

Bekijk hier het assortiment van Intenz.

De producten van MBRC The Ocean zijn gemaakt van gerecycled plastic afval zoals oude visnetten en gerecyclede PET-flessen. Maar liefst 15% van de productverkoop wordt gedoneerd aan de MBRC the Ocean Foundation. Een goed doel voor de plastic soep dus!

Van hen hebben wij enkele Sleutelhangers gemaakt van plastic afval mogen ontvangen voor in de goodiebag.

Bekijk hier het assortiment van MBRC The Ocean.

Ineffable Botanical Skincare is een familiebedrijf dat zich richt op het bieden van het beste voor uw huid. Huidverzorging zoals de natuur het bedoeld heeft; vegan, handgemaakt, duurzaam, plasticvrij en zero waste. 

Van dit duurzame huidverzorigingsmerk hebben wij een paar heerlijke Lippenbalsem XL mogen ontvangen. Zo heb je dus nooit meer droge lippen!

Bekijk hier het assortiment van Ineffable Skincare.

Bites We Love maken gezonde snacks op basis van noten en bonen. Hun doel is simpel: jou helpen om gezonder te snacken met lekkere bites waar je je goed bij voelt. 

Om onze deelnemers te voorzien van een snackje hebben wij de lekkere Crunchy Peas Smoked Paprika mogen ontvangen van Bites We Love! Gezond en lekker!

Bekijk hier het assortiment van Bites We Love.

Een uit de hand gelopen hobby: dat is Pineut. Een webshop dat stimuleert om zelf je keuken in te stappen door het simpel te maken!

In de goodiebag hebben wij een leuke Soep Starterpakket mogen toevoegen voor de deelnemers. Hoe leuk!

Bekijk hier het assortiment van Pineut.

De Smaakspecialist ontwikkelt, produceert en distribueert duurzame levensmiddelen. Ze geloven oprecht in de kracht van biologische voeding en haar positieve invloed op de gezondheid van de mens en de wereld. En dat blijkt uit hun producten.

We hebben de BioToday Snackbox mogen verdelen in de goodiebags om jullie kennis te laten maken met de heerlijke biologische snacks.

Bekijk hier het assortiment van De Smaak Specialist.

Namens het Saywhat Team, heel erg bedankt voor het bijdragen aan de goodiebag!

Nogmaals willen wij van het Saywhat Team iedereen bedanken voor jullie inzet en gezelligheid. Wij en de natuur zijn jullie erg dankbaar voor het schoonmaken van de natuur in en rondom de Zegerplas. Geniet van jullie Goodiebag en hopelijk tot de volgende Clean Up!

Winkelwagen